Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Ηλείας «Ακρώρεια»

Smaller Default Larger

Γενικά Νέα

Εδώ Γιατρός Εκεί Γιατρός...

Παρακάτω Δημοσιεύουμε κείμενο του Συλλόγου Διβριωτών Αθήνας:

ΕΔΩ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ....

Σε συνέχεια πρόσφατων και παλιότερων  δημοσιευμάτων σχετικά με το  ιατρείο Λαμπειας θα θέλαμε να συμπληρώσουμε τα παρακάτω

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΛΑΜΠΕΙΑΣ

Την δεκαετία του 70 όλοι θυμόμαστε ένα πεντακάθαρο ιατρείο με τον κήπο του γεμάτο  λουλούδια, με γιατρό, μαία, νοσοκόμα, και καθαρίστριες. Τότε το ιατρείο λειτουργούσε επί 24ωρου βάσης  και είχε έξι κρεβάτια βραχείας νοσηλείας. 

Σε όλες τις χωροταξικές μελέτες  δύο  Υπουργοί Υγείας προέβλεπαν Κέντρο Υγείας στη Λαμπεία, και έγινε τελικά στο Σιμοπουλο το οποίο είναι δίπλα στην Αμαλιάδα και πολύ μακριά από τα χωριά του πρώην Δήμου μας.

Στις 10.2.2005 η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου κ. Καραθανάση ζητά απο  το Υπουργείο,  να χαρακτηρίσουν το ιατρείο Λαμπείας σε άγονο τύπου Α΄ πολυδύναμο.

Στις 8 Μαρτίου 2007 ο Υφυπουργός Υγείας κ Αθ. Γιαννόπουλος απαντά στον κ Δ.Γεωργακοπουλο που ζητούσε την δημιουργία Κ.Υ στην Λαμπεια: Επειδή αυτήν την περιοχή την ξέρω από πολύ παλιά, όταν ήταν χωμάτινη η διαδρομή .....Έχουμε μία δυσπρόσιτη περιοχή, μακράν νοσοκομειακών κέντρων σαράντα-εξήνταχιλιόμετρα...Λίαν προσεχώς,..  Θα γίνει πολυδύναμο εφημεριακό κέντρο, θα έχει δηλαδή τρεις γιατρούς και πλέον,.

Δηλαδή ο κ Γιαννόπουλος (γιατρός)χωρίς να έχει ψηφοθηρικά κίνητρα, αποφάσισε ότι αυτή η  δυσπρόσιτη περιοχή δεν πρέπει να μένει ούτε ώρα χωρίς γιατρό για αυτό δημιούργησε  δεύτερη θέση γιατρού.

Επί χρόνια κάποιοι παράγοντες της υγείας αποσπούν τους διορισμένους γιατρούς Λαμπειας σε άλλες περιοχές, αφήνοντάς  ολόκληρη την περιοχή του πρώην δήμου Λαμπειας ακάλυπτη, αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων  και αδιαφορώντας για τις υπουργικές αποφάσεις, και το ενδιαφέρον πολλών υπουργών και δεκάδων βουλευτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

Κύριε Διευθυντά θα θέλαμε να απαντήσετε  στις παρακάτω απορίες μας

α)  Επικαλείστε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις  σε ιατρικό προσωπικό. Πριν λίγες μέρες που επισκεφτήκαμε το Κ.Υ. Σιμοπουλου μας ενημέρωσαν ότι έχετε πάρει άδεια μέχρι της 25 Αυγούστου, δηλαδή την στιγμή που ο νομός μας έχει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό είναι αυξημένες εσείς    πήρατε  άδεια. Εύλογα δημιουργείτε το ερώτημα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν πάγιες και τρομερές ελλείψεις   και πάνω στο ΠΙΚ της δουλειάς  εσείς και άλλοι διευθύνοντες να παίρνετε άδεια.

β) Επίσης  επικαλείστε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις  σε ιατρικό προσωπικό, και παράλληλα λέτε ότι καλύπτεται και χωριά που διοικητικά ανήκουν στο Κ.Υ Αρχαίας Ολυμπίας. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν ζούμε στην Ελλάδα η στο Ελλαδισταν, επίσης αναρωτιόμαστε βάση ποιου νόμου η ποιας διάταξης  ένας απλός διευθυντής κέντρου υγείας, επί μονίμου βάσης αποσπά   διορισμένους  από τον υπουργό του  γιατρούς, και τους μεταθέτει σε μια περιοχή 60 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους, βαφτίζοντας την νέα περιοχή  κέντρο υγείας η νοσοκομείο Αμαλιαδας.

γ) Αναφερεται οτι«Ο γιατρός της Δίβρης .....Τις μέρες που δεν έχει εφημερία, προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, είτε επισκέπτεται το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο της Δίβρης.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Αμαλιαδας είπε ότι ο γιατρός κάνει 8 εφημερίες και μετά πηγαίνει Σιμοπουλου και όταν επισκεφτήκαμε το Σιμοπουλο η κοπέλα που ήταν στο γκισέ είπε  οτι δεν τον γνωρίζουν γιατί υπηρετεί στην Αμαλιάδα. Επίσης μπροστά μας  ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Αμαλιαδας πήρε τηλέφωνο τον γιατρό και μας μετέφερε ότι έχει επισκεφτεί μια φορά την Λαμπεια, και ο κ Γαλυφας (Αντιδήμαρχος) αναρωτιόταν πως δεν τον είδε. Και εμείς αναρωτιόμαστε αν η διοίκηση του Κ.Υ. Σιμοπουλου  τελικά γνωριζει  που βρίσκονται οι γιατροί.

δ) Αναφέρεται ότι Στο χρονικό διάστημα του 1,5 μήνα, που ολοκλήρωσε τη θητεία της η δεύτερη αγροτική γιατρός, πήγε δυο φορές και μια σήμερα (σ.σ χθες).

Εμείς θα σας πούμε ότι πριν λίγες μέρες  μιλήσαμε  με δεκάδες κατοίκους, και όλοι τους μας ανέφεραν ότι έχουν μήνες να δουν γιατρό παρότι πηγαίνουν και περιμένουν στον κήπο του ιατρείου με κρύο βροχή η ζέστη.

ε) Γιατι η διοίκηση του Κ.Υ. Σιμοπουλου δεν ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων να ανακοινώνει τις εφημερίες και το πότε  θα πάει ο γιατρός των   Διβριωτων στην Διβρη.

ζ) «καθ’ υπόδειξη και της ΥΠΕ.  Ελενξατε αν είναι νόμιμο αυτό που ζήτησε η  ΥΠΕ

Για να κλείνουμε  κύριε Διευθυντά σας ενημερώνουμε ότι οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Λαμπειας δεν θα ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση και απαιτούν εδώ και τώρα τους γιατρούς τους. Σας καλούμε λοιπόν να αναλάβετε τις ευθύνες σας γιατί από εδώ και πέρα, σας καθιστούμε υπεύθυνους (εσάς και όλους τους αρμόδιους) για κάθε τι που θα τύχει στην περιοχή μας.

 

ΠΡΟΣ ΥΠΕ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

 

Αξιότιμοι κύριοι γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς  ότι ο νομοθέτης διαχωρίζει τους γιατρούς σε ειδικευμένους και μη, σε άγονων και μη άγονων ιατρείων κτλ κτλ. Βάση των διαχωρισμών δίνονται διαφορετικές αμοιβές και αρμοδιότητες. Επίσης σοφά σκεπτόμενος ο νομοθέτης άνοιξε κάποια παράθυρα ώστε να μπορούν οι διευθύνοντες να έχουν μια σχετική ευχέρεια κινήσεων.

Δυστυχώς όμως στο Ελλαδισταν πολλά από αυτά τα παράθυρα  λειτουργούν αρνητικά, με αποτέλεσμα κάποιοι να ξεφεύγουν εντελώς από το πνεύμα του νομοθέτη δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα.

Επειδή δεν  είμαστε ειδικοί στον  τομέα διοίκηση  υγείας ούτε νομικοί,  θα θέλαμε κάποιες απαντήσεις, τις οποίες δεν ζητάμε αλλά απαιτούμε.

α) Τα τελευταία χρόνια ακόμη και όταν έχουν καλυφθεί οι δυο θέσεις  γιατρού στο άγονο ιατρείο Λαμπειας,  θα εμφανιστεί γιατρός στο ιατρείο δυο φορές την εβδομάδα. Δηλαδή από τις 10 εργάσιμες των γιατρών συν τις εφημερίες, στην καλύτερη περίπτωση εμφανίζεται ένας γιατρός 2 πρωινά. Εμείς χωρίς να είμαστε ειδικοί η νομικοί αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο χειρισμός σας ακόμη και αν είναι νομότυπος ξεφεύγει από το πνεύμα του νομοθέτη . Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε  ποια διάταξη η νόμος σας δίνει το δικαίωμα επί μονίμου βάσης να  μεταθέτετε ουσιαστικά και επί μονίμου βάσης  τους γιατρούς Λαμπειας στον κάμπο.

β) Συμφωνα  με τα λεγόμενα του διευθυντή του νοσοκομείου Αμαλιαδας ο Αγροτικός γιατρός της Λαμπειας χρησιμοποιείται αποκλειστικά στο να κάνει οκτώ εφημερίες στο νοσοκομείο του.  Αφού εσείς κρίνετε ότι οι αγροτικοί γιατροί έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία να δουλεύουν στο νοσοκομείο  Αμαλιαδας γιατί δεν προκηρύσετε θέσεις αγροτικών γιατρών  για την κάλυψη κενών θέσεων . Και εδώ μας ενδιαφέρει να μας δώσετε πληροφορίες σχετικά με τις διατάξεις  η το νόμο που επιτρέπει την μετάθεση αγροτικού γιατρού σε νοσοκομείο κτλ κτλ

γ) Αφού  χρησιμοποιείται όπως θέλετε τους γιατρούς των αγροτικών ιατρείων, γιατί ο νομοθέτης ορίζει θέσεις αγροτικών ιατρειών π.χ Λαμπειας και δεν ορίζει θέσεις γιατρών Ν. Ηλείας. Και αναρωτιόμαστε αν ο νομοθέτης δεν ήξερε τι έκανε η Ελλαδισταν το μεγαλείο σου.

.Σημ Το κείμενο υπογράφει ο Σύλλογος Διβριωτων Αθήνας. Ανεπίσημα ομως το συνυπογράφουν όλοι  οι Διβριωτες. Πολλοί από αυτούς έχουν ίδρωση πολλές φορές την φανέλα τους για θέματα υγείας στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση

Σύλλογος Διβριωτων Αθήνας

 

Σχόλια Facebook

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επισκέπτες

00340653
Σήμερα
Εβδομάδα
Μήνας
Όλοι
65
237
7218
340653

Η IP διεύθυνσή σας: 100.25.214.89

Newsletter

Εγγραφή

Εισάγετε το Email σας για να λαμβάνετε ενημερωτικά μηνύματα.

Τα Νέα μας

Πρόσκληση Παραμονής Πρωτοχρονιάς 2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Ηλείας ...

Περισσότερα

Αχαΐα: Στα «κεραμίδια» οι κάτοικοι 30 χωριών για την τράπεζα της Ερυμάνθειας- Μια απόφαση που τους γυρίζει χρόνια πίσω

Περισσότερα

Πρόσκληση Παραμονής Πρωτοχρονιάς 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Ηλείας ...

Περισσότερα

Πρόσκληση Αυγούστου 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρώρεια» της Αγίας ...

Περισσότερα

Πρόσκληση Παραμονής Πρωτοχρονιάς 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Ηλείας ...

Περισσότερα

Πρόσκληση Αυγούστου 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρώρεια», σας προσκαλεί ...

Περισσότερα

Εξόρμηση στο Φαράγγι του Πηνειού Ηλείας 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ...

Περισσότερα

Δείτε την Αγία Τριάδα

Δημιουργία Μουσείου στην Αγία Τριάδα.

Συμφωνώ - 100%
Διαφωνώ - 0%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 0%

Συνολικές ψήφοι: 10
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Δεκεμβρίου 31, 2015

Facebook Page

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Ηλείας «Ακρώρεια»

Αγία Τριάδα Ηλείας,
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
Τ.Κ 270 69
Ελλάδα

info @ akroria.gr

Βιβλίο Επισκεπτών

Twitter

Πρόσκληση Παραμονής Πρωτοχρονιάς 2019!!! https://t.co/FZtCjyV2ga
Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες βελτίωσης της Πατρών - Τριπόλεως (πρώην 111) https://t.co/dniNNxnkLO
Follow akroria.gr on Twitter